Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Epres tallér friss gyümölcsből.

2016. május 15. - Takács Gyuláné Erzsike

Epres tallér, friss gyümölcsből, két ötlettel.

A korábbi receptekben a sütés nélküli édességeknél mindig babapiskótát találtam, amit egyenként tejbe mártva raknak le. Miért is? Ezeken változtattam, mert a piskótatallér könnyebb, a mártogatás pedig felesleges  időpazarlás. A desszertnek ugyanis állnia kell, és ha csak meglocsoljuk a lerakott tallérokat tejjel, ugyanazt az eredményt érjük el, de kevesebb  munkával. Remélem, a fiatalok közül is sokan kedvet kapnak ennek a friss gyümölcsből készült finomságnak az elkészítéséhez.

epres_taller1.JPG

Hozzávalók:

2 csomag piskótatallér (25 dkg)

25 dkg mascarpone sajt

2 dl habtejszin

10 dkg porcukor

1 csomag vaniliacukor

2 dl tej

1 teáskanál rumaroma

40 dkg eper

csokidara vagy 2 evőkanál kakaópor a tetejére

Egy 20x25 cm-es tepsi aljára lerakok egy sor piskótatallért. A csomagból megmaradt tallérokat összemorzsolom és a közökbe szórom. A tejet megmelegítem, hozzáöntök 1 teáskanál rumaromát. (Aki nem szereti, el is hagyhatja.) A felével megöntözöm a piskótát.

A tejszínt  (most 33%-os-t használtam) a cukorral és vaniliás cukorral felverem, majd a mascarpone sajtot  és 20 dkg félbevágott epret hozzáadom, együtt tovább keverem krém állagúra. Ha pici eperdarabok látszanak, az még jobb. A krémhez az apróbb eperszemek tökéletesek, a nagyobbakat a díszítéshez tegyük félre.

A krém felét a piskótára kenem, erre ismét piskóta, tej és végül a krém kerül.

A tetejét csokidarával vagy kakaóporral megszórom és alufóliával letakarva a hűtőbe rakom.

Legalább 1 nappal előbb készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Másnap tegyük rá a megmaradt szép eperszemeket.

Mivel nagyon finom, hamar elfogy, a gyerekek pedig örömmel vesznek részt a készítésében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr558718824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása