Töltött csirkecomb színes pürével
Hozzávalók:
Személyenként 1 egész csirkecomb vagy 2 felsőcomb,
4 csirkemáj, vagy izlés szerint15 dkg gomba hagymán párolva,
2 zsemle,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
(só, bors, majoranna, petrezselyemzöld) vagy kész sültcsirke fűszerkeverék
zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez
1 dl sör a kenegetéshez
A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a füszerekkel megkenem. A csirkemájat apróra elkaparom. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a májat, (vagy gombát) majoránnát, sót, borsot. A csirke bőre alá is kerül fűszer, majd a májas vagy gombás töltelék, így sokkal ízesebb lesz.
Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 50 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)
Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.
(Vendégvárásnál az adagot duplázzuk.)
Körete színes burgonyapüré:
1 kg burgonya,
5 dkg vaj,
fél csokor petrezselyemzöld,
fél piros kaliforniai paprika ,
só.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, levét leöntjük, még melegen a vajjal áttörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a paprikát, összekeverjük és tálaljuk.