Bátor nyúl konyhája

Csirkeragu kicsi borral, finom ízben.

2016. október 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkeragu kicsi borral, finom ízben.

A bor és a friss fűszerek különleges ízt adnak az ételnek.

csirkeragu_pikans_izben.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell filé,

1 kis fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

negyed piros paprika (kaliforniai),

1 szál bazsalikom, (vagy csipetnyi szárított)

pici oregánó,

csipetnyi kakukkfű,

só, bors,

20 dkg zöldborsó,

1 dl vörösbor,

25 dkg masni tészta,

3 evőkanál olaj.

 

A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

Legalább 10 percig pároljuk 1 dl leves alaplével. A bort ezt követően adjuk hozzá.

Együtt főzzük még 20 percig.

A zöldborsót megpároljuk (mikróban pici vajjal 15 perc, ha konzervet használunk, ezt mellőzzük.) Végül összekeverjük a csirkével.

 Amíg a hús készül, a masni tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat. Bármilyen más tésztát is használhatunk hozzá.

 Azért különleges, mert a csirke a bortól sötétebb színű és zamatosabb lesz.

Különlegesebb, javaslom, próbálják ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5711844351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.