Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Ananászos csirkemell üvegtésztával.

2024. február 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Ananászos csirkefalatok üvegtésztával.

ananaszos_csirkemell_uvegtesztaval.JPG

Különlegesen finom és könnyű ebéd, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.

Nagy előnye még, hogy kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók: 3 személyre

50 dkg csirkemellfilé

só, tarkabors, (íze karakteresebb, mint a feketeborsé),

1 doboz körszeletes ananász,

5 dkg vaj (most Lurpak volt),

2 dl kókusztej,

2 evőkanál étkezési keményitő (dr.Oetker)

 

15 dkg üvegtészta.

 

A csirkemell filét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.

A vajat felmelegítjük és a lecsepegtetett ananászkarikákat mindkét oldalon 2-2 percig átforgatjuk. Külön tálra kiszedjük.

 

A hússzeleteket a forró vajon minden oldalról szép pirosra sütjük.

Ráöntjük az ananász levét, visszarakjuk az ananász karikákat és közepes lángon 25 perc alatt puhára pároljuk.

Az ananászkarikákat kivesszük külön tányérra.

A kókusztejet kikeverjük a keményítővel és a mártásból 2-3 merőkanálnyit hozzáadva alaposan kikeverjük (egynemüsítjük), majd a húshoz adjuk.

Pár perc keverés után már kész is lesz.

 

Az üvegtésztát forrásban lévő vízbe tesszük, 3 perc múlva a gázt lezárjuk és még 5-6 percig pihentetjük. Leszűrjük és leöblítjük.

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr10018338307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása