Csirkeragu kicsi borral, finom ízben.
A bor és a friss fűszerek különleges ízt adnak az ételnek.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
negyed piros paprika (kaliforniai),
1 szál bazsalikom, (vagy csipetnyi szárított)
pici oregánó,
csipetnyi kakukkfű,
só, bors,
20 dkg zöldborsó,
1 dl vörösbor,
25 dkg masni tészta,
3 evőkanál olaj.
A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
Legalább 10 percig pároljuk 1 dl leves alaplével. A bort ezt követően adjuk hozzá.
Együtt főzzük még 20 percig.
A zöldborsót megpároljuk (mikróban pici vajjal 15 perc, ha konzervet használunk, ezt mellőzzük.) Végül összekeverjük a csirkével.
Amíg a hús készül, a masni tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat. Bármilyen más tésztát is használhatunk hozzá.
Azért különleges, mert a csirke a bortól sötétebb színű és zamatosabb lesz.
Különlegesebb, javaslom, próbálják ki.