Színes zöldséges és tésztás hús.
A háziasszonyok nagy ellenfele az idő. Ezért javaslom az egy alapanyagból kétféle módon elkészíthető receptet. Időt spórolunk és változatos ételt készítünk.
Kedvezünk a zöldséget és a tésztát kedvelőknek is.
Hozzávalók 3-3 személyre:
Az alaprecepthez:
60-70 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés, marha, vegyesen is kiváló),
só, bors,
2 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj.
A felforrósított olajon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst és kb. 10-15 percig pirítjuk, amíg kifehéredik, a zúzott fokhagymát, sót, borsot hozzáadjuk. Ezt követően kettéosztjuk.
A zöldséges húshoz:
az alaprecept fele,
szivárvány zöldségkeverék 450 g kész (sárgarépa, karfiol, brokkoli) vagy
2 sárgarépa, 1 cukkini (25-30 dkg), fél kaliforniai paprika piros, 1/2 fehér paprika,
fél mokkáskanál kakukkfű, oregánó, gyömbér, curry megpárolva.
Amig a hús készül, a mikróban a zöldség is megpárolódik.
A körethez 1 tasak rizs kifőzve. A jázmin rízs kiváló.
A húsos tésztához:
az alaphús másik fele,
20 dkg szélesmetélt tészta, (bármilyen más tészta is jó hozzá)
1 doboz paradicsompüré,
rozmaring, bazsalikom,
reszelt sajt a tetejére.
A húst a paradicsompürével, fűszerekkel összekeverjük, a tésztát kifőzzük és hozzáadjuk.
A tetejére a tálaláskor reszeljük a sajtot.
Egyszerű, gyors, finom ebéd.