Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Őzpörkölt burgonyafánkkal

2016. október 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Őzpörkölt burgonyafánkkal. Itt az ősz és itt az őz, a vadételek szezonja van. Kiváló ebéd ünnepi alkalomra. Hozzávalók: 1 kg őzcomb a pácoláshoz: 1 dl olaj, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál kakukkfű és 1 teáskanál vadak fűszerkeverék (azért jó, mert borókabogyót is tartalmaz, ami a…

Tovább

Borjúmáj tiroli módra és sütve.

Borjúmáj tiroli módra és sütve. A borjúmáj nagy előnye, hogy remek B-vitamin forrás, olcsó, könnyebb, mint a sertésmáj és gyorsan elkészíthető. Ragadjuk meg tehát az alkalmat, ha a hentesnél meglátjuk. Két ételt készítettem belőle egyszerre, aminek a receptjét most megosztom. Hozzávalók: 4…

Tovább

Vajbableves tojáskocka betéttel.

Vajbableves tojáskocka betéttel. Könnyű zöldségleves,  mert nem rántással vagy habarással készül, a levesbetét gazdagítja, más zöldséggel is készíthetjük. Hozzávalók: 40 dkg zsenge vajbab, 1 sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, negyed zöldpaprika,  negyed kaliforniai…

Tovább

Vegyes vágott savanyúság télire.

Vegyes vágott savanyúság. Sajnos itt az ideje, hogy gondoljunk a téli napokra, amikor jó elővenni a házilag készült savanyúságot. Nagyon egyszerű az elkészítése, sokáig eláll felbontás után is. Érdemes a hozzávalókat nagyobb piacon beszerezni, mert ott jóval olcsóbb. Hozzávalók: 1,5 kg…

Tovább
süti beállítások módosítása