Pácolt csirkeszárnyak.
Ízletes étel, és a csirkének nemcsak melle és combja van, aki egyébként szereti a szárnyat, biztosan kipróbálja majd. Nem drága étel, hétköznapokra ajánlom.
Hozzávalók: 3 személyre
10 nagyobb csirkeszárny, (1 kg)
2 nagyobb tojás,
3 evőkanál szójaszósz,
3 evőkanál worchester szósz,
3 gerezd préselt fokhagyma,
kevés apróra vágott snidling,
fél mokkáskanál őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál só,
1 teáskanál cukor,
1 dl száraz fehérbor (el is hagyható),
5 evőkanál rétesliszt,
olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A szárnyakat megmossuk, a legvégét levágjuk, azt később levesbe főzzük.
A szárnyakat kettévágjuk, az alsó részét bemetsszük, hogy a pác jól átjárja.
A páchoz: a tojást felverjük, a szószokat és a fűszereket hozzáadjuk. A szárnyakat a pácba forgatjuk és legalább egy órát pihentetjük, közben megforgatjuk.
Legjobb, ha előző este bepácoljuk, akkor ízesebb a hús.
Sütés előtt a szárnydarabokat beleforgatjuk a lisztbe, majd forró olajban megsütjük a húsokat.
(Sütés közben forgassuk, hogy mindenütt egyenletesen átsüljön a szárny.)
Papírtörlőre szedjük hőálló tálba, így meleg marad, míg az összes elkészül.
Jázminrizs volt a körete.