Málnás-szedres torta bátor nyúl módra.
Különleges és finom desszert. Friss málnából készítve igazán finom, de sajnos a hőség miatt kevés a gyümölcs, és ezért drága is a málna. Még kaphatunk pár hétig a piacon, ezért ajánlom most ezt a receptet. Ünnepi édességnek számít.
Hozzávalók:
Az aljhoz:
másfél csomag piskótatallér vagy 25 dkg jó minőségű keksz összetörve ,
1 kanál kristálycukor,
1,5 dl tej,
1 mokkáskanál rumaroma.
A krémhez:
25 dkg mascarpone sajt,
10 dkg natúr vagy tejszines krémsajt (tömlős),
2 dl habtejszin,
5 dkg kristálycukor,
1 csomag vailiás cukor,
fél citrom reszelt héja,
25 dkg málna ( a szebb szemek a tetejére)
1 doboz (10 dkg) fekete szeder és csokireszelék a tetejére.
Egy 22 cm átmérőjű 4-5 cm magas falú tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
Az aljhoz lerakjuk a piskótatallérokat, a közöket tört darabokkal kitöltjük, két réteg lesz, vagy (ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet) meglocsoljuk a cukros, rumaromás tejjel.
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba téve alaposan összekeverjük. A sütőformába öntjük a piskótára a krém harmadát, megrakjuk málnaszemekkel, ismét megkenjük a krémmel, végül a tetejére helyezzük a szép málna és szederszemeket.
A tortaformában letakarva a hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük. Így az igazi, de nem mindenki állja meg, hogy az elkészítés napján ne legyen kóstolás.
Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető a finomság.