Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Kelbimbó főzelék

2023. november 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Kelbimbó főzelék.

kelbimbo_fozelek.JPG

Nagyon finom főzelék, sokkal könnyebb, mint a kelkáposzta, ezért érzékenyebb gyomrú felnőtteknek is jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók: 4 személyre

40- 50 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)

1 húsleveskocka, vagy ételízesítő,

1-2 cm-es gyömbérdarab

2 dl főzőtejszín (20%-os)

1 evőkanál étkezési keményítő

1 teáskanál só,

1 mokkáskanál őrölt kömény (segíti az emésztést),

1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

 

Az alaphoz a leveskockával 8 dl vizet felforralunk, belerakjuk a mosott, tisztított, vagy fagyasztott kelbimbót, a meghámozott gyömbérdarabot egészben (ezt a főzés végén eltávolítjuk, bár meg is ehetjük).

A nagyobb kelbimbókat vágjuk félbe, hogy egyszerre készüljön el minden szem.

Fűszerezzük és 30 percig főzzük.

Biztosan tudják, hogy a gyömbér nagyon egészséges, ezt a nagyiknak jegyzem meg.

A megfőtt kelbimbót a főzőtejszínnel összekevert keményítővel együtt, pár perc alatt beforraljuk.

 

Feltétet bárki kedve szerint választhat hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3518270541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása