Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sóágyon sült csirke.

2017. június 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Sóágyon sült csirke. A világ legegyszerűbb étele. Azoknak ajánlom, akik úgy szeretik a csirkét, ha a bőre finom ropogósra sül, és roppant egyszerűen elkészül. A sóágyon sütés egy konyhatechnológiai eljárás, melynek során a só nem fűszer szerepét tölti be, hanem annak hatására különlegesen sül a…

Tovább

Mentás zöldborsókrémleves.

Mentás zöldborsókrém leves. A menta sokkal jobban harmonizál a zöldborsóval, mint azt elsőre hinnénk. Azt senki se gondolja, hogy egy mentol ízű levesről van szó, csupán csak finom utóízként fogjuk érezni. Ha nem tudjuk, mi van benne, akkor valószínűleg nem is biztos, hogy meg tudnánk mondani. Így…

Tovább

Tepsis pulykacsík zöldségekkel együtt sütve.

Tepsis pulykacsík vele sült zöldségekkel. Hús és köret egyszerre készül el, könnyű és nagyon finom.  Hozzávalók: 4 személyre 50 dkg pulyka darált hús, 2 tojás, 2 zsemle (tejbe beáztatva) vagy kenyérszelet is jó, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, fél-fél  mokkáskanál…

Tovább

Zöldborsós pörkölt bulgurral.

Zöldborsós pörkölt bulgurral. Itt a zöldborsó szezonja, készítsék el ezt az egyszerű, remek ételt. Hozzávalók: 4 adag. 50 dkg apró kockára vágott hús (most sertés volt, de csirkével, pulykahússal is jó), 40 dkg zöldborsószem, 1 nagyobb fej vöröshagyma, só, ízlés szerint bors, 2 teáskanál…

Tovább
süti beállítások módosítása