Hússal töltött tésztatekercs.
Leveles tésztával készült húsos tekercs. Nemcsak mutatós, finom is.
Hidegen könnyebben szeletelhető. Egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók: 4 adag
1 csomag leveles tészta,
50 dkg sertés vagy szárnyas darált hús,
1 kávéskanál só,
1 mokkáskanálnyi őrölt bors,
4 ek olaj,
1 közepes fej vöröshagyma (aprított),
3 gerezd fokhagyma zúzott,
kápia paprika apróra kockázva,
kakukkfű és majoránna ízlés szerint,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál piros arany (csemege)
1 db tojássárgája (a tészta kenéséhez),
A leveles tésztát a hűtőből kivesszük, langyos helyen felengedjük. (Kb. egy-másfél óra)
Serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk, tegyük rá az aprított paprikát, a darált húst, fűszerezzük, majd gyakori kevergetéssel 15 percig süssük. Tehetünk hozzá petrezselyemzöldet is. A húst kihűtjük.
A leveles tésztát kiterítjük, és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
Akkora legyen, mint a közepes tepsi, amiben sütni fogjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztára rákenjük a húst és feltekerjük, mint a bejglit. A végeket nyomkodjuk le, hogy a tölteléket lezárjuk.
Átkenjük tojássárgájával.
200 fokos előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb .40 perc).
Ha kissé kihűlt, éles késsel szeleteljük.