Sertésszűz kicsit másképp.
Könnyen elkészíthető étel, csirkehússal is kitűnő, többször kipróbált recept.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg sertésszűz, (lehet csirkemell vagy comb is)
15 dkg szezámmagos zabkorpa vagy 15 dkg kukoricaliszt,
só,
frissen őrölt tarkabors, (nagyon illik a sertésszűzre),
4 evőkanál olaj a sütéshez.
A körethez:
50 dkg burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
só, bors ízlés szerint,
3 evőkanál olaj,
20 dkg fodros kocka vagy szélesmetélt tészta.
A hússzeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és finoman kiveregetjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket szezámmagos pehelybe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.
A 4 evőkanál olivaolajon mindkét oldalon 3-3 perc alatt átsütjük.
Tálra szedjük és melegen tartjuk.
Amikor minden szelet átsült, még kis olajat teszünk a serpenyőbe és az apróra vágott hagymát belerakjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük, majd azonnal két deciliter hideg vízzel felengedjük. Fűszerezzük.
Felforraljuk, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, készre főzzük. Ha szükséges, még kevés forró vizet adunk hozzá. Szaftosnak kell lennie.
A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük (mindig teszek a vízbe 1 evőkanál olajat, így soha nem tapad össze a tészta).
A kész burgonyát a tésztával összekeverjük és a sült hús mellé tálaljuk.