Halszeletek mascarponés kapros tésztával. Saját recept.
Rendkívül egyszerűen elkészíthető, különlegesen finom halételt ajánlok. Mivel tepsiben sütjük, kevés olajat használunk, így sokkal egészségesebb. Nálunk az afrikai harcsa a nyerő, mert szálkamentes, de bármilyen más halból is kipróbálhatják. A lényeg, hogy minél gyakrabban fogyasszunk halat.
Hozzávalók 3 főre:
80 dkg afrikai harcsa filé
2 teáskanál halak fűszerkeverék
1 teáskanál só.
3 evőkanál olaj,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
sütőpapír a tepsibe.
A körethez:
25 dkg fodros nagykocka tészta, vagy amit szeretünk,
25 dkg mascarpone sajt,
1 csokor apróra vágott kapor,
kevés őrölt tarkabors.
a sajt lazításához kis pohár natúr joghurt, el is hagyható.
A halszeleteket fűszerezzük és kicsit állni hagyjuk.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, mindig tegyünk a vízbe egy evőkanál olajat, így nem ragad össze a tészta. A mascarponét a joghurttal és az apróra vágott kaporral összekeverjük, erre kerül a tészta. (Akár önállóan is finom. Tipp: ha a nagyobb adag, fél kilós tésztát főzzük, másnap egy remek zöldséges vagy gombás tésztasalátát készíthetünk.)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszünk, két evőkanál olajjal megkenjük, majd rátesszük a fűszerezett, morzsába mártott halszeleteket. A tetejére még egy evőkanálnyi olajat locsolunk.
30 percig sütjük, megfordítjuk, a másik felét 10 percig pirítjuk.
Tálalásig fedjük le alufóliával.
Nagyon könnyű ebéd, mindenkinek jó szívvel ajánlom.