Omlós csirkecombok kókusztejes mártásban, lassan párolva.
Hihetetlenül finom, omlós csirkét kapunk ezzel az elkészítési móddal. A kókusztej nagyon gazdag a szervezetünknek fontos vitaminokban, vasban és káliumban. Tejfehérje érzékenyek is használhatják, ezért remélem sokan kipróbálják ezt a receptet. A reszelt gyömbér helyett Fiam Dániából hozott csodás gyömbérlekvárja tette még különlegesebbé.
Hozzávalók 4 adag:
8 db csirke felsőcomb,
2 fej salottahagyma (ez finomabb), vagy 1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma, megpucolva, aprítva,
só, bors ízlés szerint
2 cm friss gyömbér reszelve, helyette most 1 teáskanál gyömbérlekvár,
1 teáskanál sárga curry, (sok fűszerből áll)
1 dl víz,
4 dl kókusztej,
1 evőkanál kókuszzsír,
cshili, aki csipősebben szereti.
A csirke felső combokat a csontoknál bevágjuk, fűszerezzük a bőre alatt is és állni hagyjuk.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
A forró kókuszzsíron a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, majd egy tálra kivesszük. A visszamaradt zsírban a hagymákat pár perc alatt megpirítjuk, beletesszük a fokhagymát, átkeverjük és felöntjük 1 dl hideg vízzel. A hagyma így teljesen szétmegy.
Visszatesszük a lábasba a combokat, a curryt, gyömbért és ráöntjük a 4 dl kókusztejet.
Átkeverjük és lassú tűzön pároljuk 45 percig. A lassú párolás miatt lesz ilyen omlós.
Közben inkább csak rázogassuk az edényt.
Aki szereti, tehet bele chilit, de mivel a curry is tartalmaz egy keveset, így az csak diszítésként került most a tányérra.
Amennyiben a mártást hígnak találja, tehet hozzá két merőkanál szafttal elkevert keményítőt, ami besűriti.
Jázminrizs hozzá a legjobb köret.