Májas töltött csirkecomb.
A család kedvence lehet, vendégvárásra is kiváló.
Hozzávalók 4 személyre:
Személyenként 1 egész csirkecomb,
5 csirkemáj,
2 zsemle,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoránna, petrezselyemzöld,
zsir a hagyma dinszteléséhez,
zsir vagy olaj a tepsi kikenéséhez,
1 dl sör a locsoláshoz.
A csirkecombot a csontok mellett bevágom, a bőrét kézzel fellazítom, majd a fűszerekkel megkenem. A csirkemájat apróra elkaparom. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a májat, majoránnát, sót, borsot, petrezselyemzöldet.. A zsemlét tejben megáztatom, majd kinyomkodom és a májhoz adom.
A csirke bőre alá is kerül fűszer, rá a májas töltelék, így sokkal ízesebb lesz.
Kikent tepsibe rakom, alufóliával letakarom, 200 fokos sütőben 50 percig sütöm, aztán a fóliát levéve, többször a levével locsolgatva pirosra sütöm. (Ez még kb. fél óra)
Lehet a bőrét pár kanál sörrel locsolni, attól ropogósabb lesz.
Vendégvárásnál az adagot a vendégek számának megfelelően számoljuk.