Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkekockák és brokkoli szines körettel.

2018. november 26. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkekockák és brokkoli színes körettel.

Feketén-fehéren láthatjuk, milyen egyszerű kétféle ételt asztalra tenni, ha kedvére szeretnénk tenni vendégeinknek. Az alapanyagok nem rendkívüliek, a végeredmény mégis finom.

A bor és a friss fűszerek különleges ízt adnak az ételnek.

feketen-feheren.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé, vagy combfilé,

1 kis fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1-1 szál bazsalikom, kakukkfű, majoránna, lestyán,

só, bors,

1 dl fehér bor,

3 evőkanál olaj,

 

60 dkg brokkoli,

só, bors, csipet szerecsendió,

5 dkg vaj,

2 evőkanál liszt,

2 dl tejszín.

 

50 dkg színes durum orsó tészta,

 

A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a bort.

A friss vagy ennek híján a morzsolt fűszereket kevés levesalaplével adjuk a húshoz.

Puhára pároljuk, ha levét elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk.

 

A brokkoli rózsákat sós vízben megpároljuk, pár szépet a tetejére félreteszünk, a többit turmixoljuk.

A vajat felforrósítjuk, a lisztet beletesszük, habzásig keverjük, majd a brokkoli levéből 2 deciliterrel simára dolgozzuk. Fűszerezzük, a brokkolival és a tejszínnel átforraljuk.

 

Amíg a hús készül, a tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat.

Tipp: a mártás készítéséhez a tészta főzőlevét is használhatjuk, selymesebb lesz tőle, próbálják ki.

 

A durum tészta nagyon egészséges és mutatós köret.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1914394924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása