Csirkekockák és brokkoli színes körettel.
Feketén-fehéren láthatjuk, milyen egyszerű kétféle ételt asztalra tenni, ha kedvére szeretnénk tenni vendégeinknek. Az alapanyagok nem rendkívüliek, a végeredmény mégis finom.
A bor és a friss fűszerek különleges ízt adnak az ételnek.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell filé, vagy combfilé,
1 kis fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1-1 szál bazsalikom, kakukkfű, majoránna, lestyán,
só, bors,
1 dl fehér bor,
3 evőkanál olaj,
60 dkg brokkoli,
só, bors, csipet szerecsendió,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejszín.
50 dkg színes durum orsó tészta,
A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a bort.
A friss vagy ennek híján a morzsolt fűszereket kevés levesalaplével adjuk a húshoz.
Puhára pároljuk, ha levét elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk.
A brokkoli rózsákat sós vízben megpároljuk, pár szépet a tetejére félreteszünk, a többit turmixoljuk.
A vajat felforrósítjuk, a lisztet beletesszük, habzásig keverjük, majd a brokkoli levéből 2 deciliterrel simára dolgozzuk. Fűszerezzük, a brokkolival és a tejszínnel átforraljuk.
Amíg a hús készül, a tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat.
Tipp: a mártás készítéséhez a tészta főzőlevét is használhatjuk, selymesebb lesz tőle, próbálják ki.
A durum tészta nagyon egészséges és mutatós köret.