Könnyed fánkok gyorsan.
Nagyon gyorsan elkészíthető finomság. Különböző méretűekre szaggattam, barack és meggylekvárral, valamint csokoládéval leöntve és díszítve tettem tányérra, de a kisebbekből kettévágva még isteni gyömbérlekvárral is megkóstoltuk.
Eddig nehezen álltam neki a fánk készítésének, de ez nagyon finom lett, köszönet az ötletért a Dorn-Schwarz párnak.
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 tojás,
1 kis pohár tejföl,
3 evőkanál porcukor,
fél csomag sütőpor,
1 teáskanál rumaroma,
fél citrom reszelt héja,
csipet só.
olaj a sütéshez.
Tetejére csokoládémáz, szines dekorcukor, mellé barack, meggy, vagy más finom lekvár kerül.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és lisztbe mártott formával szaggatjuk.
Közepesen forró olajba tesszük, pár perc múlva megfordítjuk, mindkét oldala aranybarna legyen, de meg ne égjen. Papírtörlőre szedjük.
Kedvünk szerint csak lekvárral tálaljuk, vagy csokoládémázat készítünk, beleforgatjuk, megszórjuk színes cukorral.