Bátor nyúl konyhája

Rozmaringos tepsis burgonya, különleges finom köret.

2020. április 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Rozmaringos, tepsis krumpli, különleges finom.

A sült krumplit szeretők biztosan kipróbálják majd ezt a kitűnő receptet, amit montenegrói tepsis krumpliként említettek. A lényeg, hogy különlegesen finom és egyszerűen elkészíthető köretről van szó, ami még önmagában is remek étel.

 

tepsis_burgonya_20200418.JPG

 csirkemell_rozmaringos_tepsis_burgonyaval_20200418_1.JPG

Hozzávalók: 5 adag

1,2 kg burgonya, (hámozva kb. 1 kg)

2 evőkanál kukoricadara,

1 teáskanál szezámmag,

1 teáskanál pirospaprika (őrölt),

4 gerezd fokhagyma,

rozmaring ág, levél, (vagy 1 teáskanál szárított),

só, vagy ételízesítő ízlés szerint (vagy 1 teáskanál),

4 evőkanál olaj.

 

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra, hasábokra szeljük.

A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, 2 evőkanál olajjal kikenjük.

Egy tálban a krumplit jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, rozmaringgal, ételízesítővel, tepsibe tesszük, majd 4 evőkanál olajjal meglocsoljuk, mellétesszük a 4 gerezd fokhagymát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 50 perc).

Fél óra után lapáttal forgassuk meg a krumplit, így szép egyenletesen sül.

A kukoricadara ropogós bundát képez, a rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. A sült fokhagyma is isteni volt.

Most rántott csirkemellhez tálaltam, natúr húsok mellé köretként, de önállóan zöldsalátával és tejföllel is tálalhatjuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8315622122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedélyes Paraszt 2020.04.20. 08:19:51

Én abba a tálba beletenném az olajat is, ugyanis úgy jobban rátapad a krumplira a massza.

Kedélyes Paraszt 2020.04.20. 08:21:57

nagyon ritkán csinálok hasonlót, de én akkor egy nejlonzacskóba teszem a krumplikat (ez lehet tavasszal, nyár elején parázskrumpli is), majd csak egy nagyon pici olajat adok hozzá (kb egy evőkanálnyit). Összerázom a zacskót, majd beleöntöm a tepsibe.