Bátor nyúl konyhája

Csirkemell illatos fűszerekkel bátor nyúl módra.

2020. április 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell illatos fűszerekkel bátor nyúl módra.

A friss, zöld fűszerek fantasztikus ízt adnak és ünnepivé varázsolják a sokak szerint száraz csirkemell filét. Tanácsom, hogy a fűszereket tegyük egy csak és kizárólag erre a célra használt teatojásba, így az ízek csodásak, a szaft pedig krémes, finom lesz. Ilyenkor tavasszal különösen érdemes kipróbálni, de a szárított füvek is jók. Remélem, sokan megkedvelik ezt a nagyon finom ételt.

csirkemell_2.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70-80 dkg csirkemell filé

só, frissen őrölt tarka bors (az íze karakteresebb),

3 evőkanál olaj és 3 dkg vaj a hús sütéséhez.

rizsliszt a sürítéshez,

2 dl tejszín vagy tejföl.

 

A fűszerekből: rozmaring friss, oregánó, kakukkfű, bazsalikom. (Lestyán is remek hozzá)

 

Nálam most friss rozmaring volt, ennek az íze jött át leginkább.

 

A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom. a felforrósított olaj és vaj keverékében átsütöm.

A szeletek egyik oldalát fedő alatt sütöm 5 percig, majd megfordítom, és fedő nélkül sütöm tovább.

Tálra szedem. Gyorsan elkészül és nagyon finom még hidegen is.

Aztán felengedem a főzővízzel és közepes tűzön puhára párolom.

 

Még egy ötlet: Amíg a hús sül, a tészta köret is megfő. Nálunk a durumtészta a kedvenc, ennek a főzőlevéből teszek félre 10 merőkanállal, ezzel fogom a húst felengedni, ugyanis ez már tartalmaz keményítőt.

 

Végül a rizslisztet, keményítőt, ki mit szeret a sürítéshez, összekeverem a tejszínnel, tejföllel, ez is ízlés szerinti, aztán a hús főzőlevével egyneműsítem és már csak pár percig főzöm együtt lassú tüzön.

 

Ugye, milyen egyszerű?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6415650606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.