Bátor nyúl konyhája

Palacsinta nyári ízekkel, aki nem csak édesen szereti. Bátor nyúl receptje.

2020. július 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Palacsinta, nyári ízekkel, mert van, aki nem csak édesen szereti (bátor nyúl recept).

A palacsintát sokféle módon készíthetjük, most egy sós változat receptjét osztom meg a kedves Olvasókkal. Laktató fogás egy könnyű leves után.

Ebből a palacsintaadagból jutott az édeset szeretőknek is, bármilyen lekvárral.

palacsinta_nyari_izekkel_20200716.JPG

Hozzávalók: 4 adag

A szokásos módon palacsintatésztát keverünk:

25 dkg finomliszt,

2,5 dl tej,

2,5 dl szódavíz,

2 tojás,

fél dl olaj,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál cukor.

 

A sós palacsintához:

2 vastagabb palacsinta,

10 dkg kolozsvári szalonna, vagy bacon,

2 paprika,

1 fej vöröshagyma,

kevés zsír.

 

Elkészítés:

A tojást keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tej felét, habosra keverjük, és apránként tesszük hozzá a lisztet, a többi tejet, a szódavizet, a sót, cukrot és az olajat. Jól kidolgozzuk és állni hagyjuk. Minél tovább áll, annál könnyebb lesz a tészta. Kis tálkába fél dl olajat öntünk, hogyha szükséges a serpenyőt még megkenjük a sütés előtt.

(Két serpenyőben sütöm, így hamarabb elkészülök vele.)

A sós részhez vastagabb palacsintát sütünk, egyenként 2-2 merőkanál tésztából.

A zsíron a szeletelt szalonnát átpirítjuk, erre kerül a félbevágott és szeletelt hagyma, végül a paprika. Az egészet összepároljuk, végül a palacsintákra rakjuk.

Laktató, finom egytálételt kapunk.

A megmaradt tésztát vékonyabbra sütjük, ezt tölthetjük bármilyen töltelékkel ízlés szerint.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3916009606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.