Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Hasselbach burgonya és karfiolrózsák a natúr karaj köreteként.

2021. január 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Hasselbach burgonya, és karfiolrózsák a natúr karaj köreteként.

A köret most nagyobb hangsúlyt kapott a receptemben. Szerettem volna bemutatni a Hasselbach burgonyát, amit elkészíteni nagyon könnyű, a karfiolrózsákkal együtt remek kisérője a sülteknek.

hasselbach_burgonya_karfiolrozsak_natur_karajszelet_20210131.JPG

Hozzávalók: (4 személyre)

80-90 dkg burgonya, (6 közepes darab)

10 dkg vaj,

himalája só,

 

1 közepes fej karfiol,

2 dl tejföl,

1 tojás, só, fehér bors, csipet szerecsendió,

reszelt sajt a tetejére.

 

8 szelet rövidkaraj,

só, frissen őrölt tarkabors,

zsír a sütéshez, (most kacsazsírt használtam),

1/2 csokor petrezselyemzöld, kápia paprika a diszítéshez.


Az egyforma nagyságú burgonyákat meghámozzuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A burgonyákat 2/3 részéig sűrűn bevagdaljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A vajat megolvasztjuk, ecsettel a burgonyákat megkenjük, a himalája sóval megszórjuk, előmelegített sütőben 200 fokon elkezdjük sütni kb. 30 percig, akkor ismét megkenjük vajjal. Addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul és elérjük a képen látható színt. A sütőnktől is függ az idő hossza.

A karajszeleteket kiveregetjük, sóval, borssal meghintjük és pihentetjük.

A karfiolrózsákat forrásban lévő, kicsit sós vízben főzzük, majd hideg vízbe szedjük, így hagyjuk kihűlni. (Pici tejet is szoktam a vízbe tenni, így szép fehér marad a karfiol.) Vajjal kikent tepsibe tesszük a rózsákat és megkenjük tojás, tejföl és fűszer keverékével. Sajtot reszelünk a tetejére és a sütőben sütjük a kívánt szín eléréséig.

A karajszeleteket a forró zsíron átsütjük, szinte egyszerre készül el az egész ebéd.

A Hasselbach burgonyát a Kedvenc krumplis receptjeink című könyvemből készítettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2916410460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása