Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertéssült pankómorzsás cukkinivel és hagymakarikával.

2022. augusztus 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertéssült pankómorzsás cukkini és hagymakarikákkal.

Egy szép darab egybensütött sertéslapockához nagyon illik köretként a könnyű cukki ni és hagymakarika pankó morzsában. Mivel a köret tepsiben sült, kevés olaj szűkséges hozzá. Nagyon finom, könnyű ebédet kaptunk.

sertessult_pankomorzsas_cukkinivel_es_hagymakarikakkal_20220813.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

90 dkg sertéslapocka egyben,

3 evőkanál zsír,

só, bors,

4 gerezd fokhagyma

magyaros füszerkeverék

 

1 egész cukkini (35 dkg héjastól)

1 nagy fej vöröshagyma,

só, bors a cukkinihez,

 

A panírhoz:

3 tojás,

5 evőkanál rizsliszt vagy keményító,

izlés szerint még provance-i fűszerkeverék.


15 dkg pankómorzsa,

A tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj, a zöldségek tetejét megszórjuk olajpermettel.


 A sertéslapockát több helyen megszúrjuk és a félbevágott fokhagymát beletesszük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és a forró zsírban elkezdjük pirítani minden oldalát.

A húst gyakran forgatjuk, ha szükséges, kevés forró vizet öntünk alá. Egy óra múlva kivesszük és szépen felszeleteljük, majd a szeletelt húst még 15 percre tegyük vissza a szaftba.

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és 1 cm vastagságúra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A nagyobb karikákat félretesszük, nem sózzuk, a középső kisebb részt a húshoz adjuk, ez finom szaftot képez. Tegyünk még hozzá negyed paprikát is.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük. 2 evőkanál olajat elkenünk benne, erre rakjuk a panírban megforgatott cukkinit és hagymát.

A tetejét olajspriccelővel megszórjuk, vagy ennek hiányában olajjal meglocsoljuk.

40 perc múlva kész a köretünk.

Tipp: szeretek nagyobb adag húst venni, ez is 1,3 kg volt, az apró húsból leves vagy ragu készül.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3317907333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása