Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Kaliforniai paprikás húsgolyók.

2022. augusztus 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Kaliforniai paprikás húsgolyók.

Nagyon könnyen elkészíthető étel, új íz a recepttárunkban. Nem igényel sok időt a konyhában, mégis különlegesen finom.

kaliforniai_husgolyok_2022.JPG

 

Hozzávalók 4 személy részére:

60 dkg darált sertéshús,

1 fej vöröshagyma,

fél- fél piros és zöld kaliforniai paprika, (helyettesíthetjük kápia és tv paprikával is),

2 evőkanál olaj,

só, bors,

1 tojás,

1 -1 kávéskanál majoránna és provancei fűszerkeverék,

2 gerezd fokhagyma,

5 dkg vaj,

2 dl főzőtejszin. Helyettesíthetjük a 2-3 dl főzővízhez adott keményítővel, rizsliszttel is.


A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikákat, majd a darált húshoz keverjük.

Sózzuk, borsozzuk, a majoránnát és a tojást hozzáadva alaposan összedolgozzuk.

Diónyi golyókat formázunk belőle, amit forró, sós vízben kb. 20 perc alatt kifőzünk.


A vajon lepirítjuk a karikára vágott fokhagymát, megszórjuk a provencei füszerkeverékkal, adunk hozzá fél dl vizet és a tejszínt.

Összemelegítjük és a kifőtt gombócokkal tálaljuk.

A körete főtt burgonya, amit petrezselyemmel megszórunk, vagy bulgur, rizs..


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8417910949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása