Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Nyúl almás káposztaágyon bátor nyúl konyhájából. Saját recept.

2022. november 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Nyúl almás káposztaágyon bátor nyúl konyhájából. 

Különlegesen finom őszi-téli étel a nyúlhús kedvelőinek. A könnyű nyúlhoz csupa vitamin került, így kiváló egytálételt adunk az asztalra. Nagyon egyszerűen elkészíthető. (Tipp: Pulyka felsőcombbal, csirkével is kipróbálhatják.)

nyul_almas_kaposztaagyon_20221111.JPG

Hozzávalók: 3 személyre

60 dkg nyúl darabolva,

só, bors, majoránna,

35 dkg savanyú káposzta,

1 nagy alma,

1 szál sárgarépa,

1 közepes fej vöröshagyma,

kevés zsír a tepsi kikenéséhez.

 

A nyúldarabokat fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.

A savanyú káposztát kicsit átmossuk, ha túl sósnak találjuk, majd a kizsírozott tepsibe lerakjuk.

A karikákra vágott vöröshagymát rászórjuk.

Az almát megmossuk, héjával együtt szeletekre vágjuk és a hús köré helyezzük.

A sárgarépát tisztítás után negyedeljük, 5-6 cm rudakra vágjuk, így rakjuk a hús mellé.

 

Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig pároljuk.

Az almát kiszedjük, a húst kevés olajjal meglocsolva sütjük tovább 20-30 percig, míg a hús szép színt kap.

Természetesen mindenki a saját sütőjéhez igazítja az időt.

Elkészítését kezdőknek is ajánlom.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9117975832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása