Sertéskaraj francia módra.
Ízletes és tápláló ebéd, remek egytálétel. Nagyon könnyű az elkészítése.
Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy szelet karajfilé (lehet felezni is, kb. 80 dkg)
20 dkg szeletelt bacon,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
8-10 dkg vaj, vagy olaj,
só, bors
50 dkg burgonya tisztítva, vékonyra karikázva.
Tetejére tejföl.
A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A bacon szeleteket félbevágjuk, 5 dkg vajon átsütjük és tányérra kivesszük.
A hússzeleteket ebben a zsiradékban mindkét oldalukon 5-5 perc alatt átsütjük. A többi zsiradékot is hozzáadjuk, végül a felkarikázott hagymát pár perc alatt gyengén átsütjük.
Egy közepes méretű tepsibe lerakjuk a szalonnát, rá a karajszeleteket, majd beborítjuk a hagymakarikákkal. A megmaradt zsiradékot rálocsoljuk.
A burgonyakarikákat szépen elrendezzük, hogy fedje kicsit egymást. Megsózzuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre, végül minden burgonyakarikára teszünk kevés tejfölt, így még 15 percig sütjük.
Omlós, puha minden, igazán pompás étel.