Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertéskaraj francia módra.

2023. február 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertéskaraj francia módra.

Ízletes és tápláló ebéd, remek egytálétel. Nagyon könnyű az elkészítése.

francia_serteskaraj_20230204.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 nagy szelet karajfilé (lehet felezni is, kb. 80 dkg)

20 dkg szeletelt bacon,

2 nagyobb fej vöröshagyma,

8-10 dkg vaj, vagy olaj,

só, bors

50 dkg burgonya tisztítva, vékonyra karikázva.

Tetejére tejföl.

 

A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk.

A bacon szeleteket félbevágjuk, 5 dkg vajon átsütjük és tányérra kivesszük.

A hússzeleteket ebben a zsiradékban mindkét oldalukon 5-5 perc alatt átsütjük. A többi zsiradékot is hozzáadjuk, végül a felkarikázott hagymát pár perc alatt gyengén átsütjük.

Egy közepes méretű tepsibe lerakjuk a szalonnát, rá a karajszeleteket, majd beborítjuk a hagymakarikákkal. A megmaradt zsiradékot rálocsoljuk.

A burgonyakarikákat szépen elrendezzük, hogy fedje kicsit egymást. Megsózzuk.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre, végül minden burgonyakarikára teszünk kevés tejfölt, így még 15 percig sütjük.

Omlós, puha minden, igazán pompás étel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4318044474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása