Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Tésztaköpenybe zárt zöldségek.

2023. március 17. - Takács Gyuláné Erzsike

Tésztaköpenybe zárt zöldségek.

Melegen és hidegen egyaránt finom étel, a zöldségeken tetszés szerint változtathatunk.

Nagyon praktikus recept. Elkészítése egyszerű.

tesztakopenybe_zart_zoldsegek1.JPG

muffin_zoldsegekkel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag leveles tészta,

40 dkg brokkoli (helyette vegyes zöldséget is használhatunk)

25 dkg gomba,

1 szelet füstölt comb vagy angolszalonna, (el is maradhat, ha valaki csak zöldségesen szereti)

közepes fej vöröshagyma,

fél kápia paprika,

só, bors, kakukkfű, majoránna, bazsalikom, fokhagyma,

2 evőkanál olaj,

a besamelhez: 3 dkg vaj, vagy margarin, 3 kanál liszt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 1 tojás, fehérbors, csipet szerecsendió.

A tészta kenéséhez 1 felvert tojás.

Tetejére reszelt sajt.

A leveles tésztát a hűtőből kivesszük, a csomagoláson leírtak szerint kiengedjük, kitekerjük.

Azalatt a brokkolit kis rózsákra szedjük, kevés ételízesítős vízben megpároljuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.

A füstölt húst apróra vágjuk, kevés olajon kisütjük, a vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és a szintén aprózott paprikával együtt megdinszteljük.

Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a gombát. Addig pároljuk fedő nélkül, míg a levét elfövi. Legvégül adjuk hozzá a brokkolit. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a besamelmártást.

A tészta nagyobb részét tűzálló tál aljára és oldalára fektetjük, a megmaradt tésztát csíkokra levágjuk, ez lesz a teteje.

A tésztára rakjuk a zöldséges keveréket, erre kerül a besamelmártás, majd a tésztacsíkok.

A tetejére sajtot reszelünk és 200 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 35 percig sütjük. A hőfokot 15 perc után mérsékeljük 180 fokra, így szebben sül.

A kimaradt tölteléket muffin formába rakjuk, erre is besamel és reszelt sajt kerül. Ez 20 perc alatt kész.

Szép aranybarnára sütjük, a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, így könnyebben szeletelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6518074154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása