Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Borzas, finom fűszeres csirkeszárnyak.

2023. május 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Szeretem a csirkeszárnyat ebben a változatban is. Alig lehet abbahagyni az evést, ezért mindig nagy adagot készítek. Csirkecombból is elkészíthetjük, ebben az esetben személyenként 1 egész csirkecombbal számoljunk.

borzas_finom_fuszeres_csirkeszarnyak.JPG
Hozzávalók: 4 személyre

10-
12 nagyobb csirkeszárny, (1,2 kg),

fél-fél teáskanál só, őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, őrölt gyömbér, fokhagymasó,

1 teáskanál pirospaprika, (aki szereti, pici erős paprikát is tehet bele)

4 evőkanál finomliszt,

fél teáskanál sütőpor,

1 deciliter víz,

20 dkg kukoricapehely,

2 evőkanál kukoricadara,

fél liter olaj a sütéshez.


Elkészítése:

A szárnyakat megmossuk, a legvégét levágjuk, azt később levesbe főzzük.

A darabokat kettévágjuk, besózzuk, az alsó részét bemetsszük, hogy a só azt is jól átjárja.

A lisztet, fűszereket, sütőport összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, ezzel egy palacsintatésztánál sűrűbb állagú masszát kell kapnunk.

A csirkedarabokat belerakjuk a tésztába, megforgatjuk és állni hagyjuk legalább fél órát.

A kukoricapelyhet összetörjük, elkeverjük a kukoricadarával, ebbe a keverékbe forgatjuk egyenként a húst, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük a csirkedarabokat.

A leeső morzsákat szűrőkanállal kiszedjük.

Papírtörlőre bélelt jénai tálra tesszük, így semmi olaj nem marad rajta.

Nagyon ízletes, finom ételt kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7118125356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása