Szeretem a csirkeszárnyat ebben a változatban is. Alig lehet abbahagyni az evést, ezért mindig nagy adagot készítek. Csirkecombból is elkészíthetjük, ebben az esetben személyenként 1 egész csirkecombbal számoljunk.
Hozzávalók: 4 személyre
10-12 nagyobb csirkeszárny, (1,2 kg),
fél-fél teáskanál só, őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, őrölt gyömbér, fokhagymasó,
1 teáskanál pirospaprika, (aki szereti, pici erős paprikát is tehet bele)
4 evőkanál finomliszt,
fél teáskanál sütőpor,
1 deciliter víz,
20 dkg kukoricapehely,
2 evőkanál kukoricadara,
fél liter olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A szárnyakat megmossuk, a legvégét levágjuk, azt később levesbe főzzük.
A darabokat kettévágjuk, besózzuk, az alsó részét bemetsszük, hogy a só azt is jól átjárja.
A lisztet, fűszereket, sütőport összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, ezzel egy palacsintatésztánál sűrűbb állagú masszát kell kapnunk.
A csirkedarabokat belerakjuk a tésztába, megforgatjuk és állni hagyjuk legalább fél órát.
A kukoricapelyhet összetörjük, elkeverjük a kukoricadarával, ebbe a keverékbe forgatjuk egyenként a húst, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük a csirkedarabokat.
A leeső morzsákat szűrőkanállal kiszedjük.
Papírtörlőre bélelt jénai tálra tesszük, így semmi olaj nem marad rajta.
Nagyon ízletes, finom ételt kapunk.