Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Brassói aprópecsenye, ahogy én készítem.

2023. július 29. - Takács Gyuláné Erzsike

brassoi_apropecsenye_ahogy_en_keszitem.JPGLajos Mari eredeti receptje alapján készítem, köszönet érte.(99 recept 33 ételfotóval) A változás annyi, hogy férjem főtt burgonyával jobban szereti, mert az felveszi a finom szaftot. Igaza van, próbáljátok ki.

Hozzávalók 3 személyre:

60 dkg sertés szűz (vagy rövidkaraj) kockákra vágva,

10 dkg kolozsvári szalonna

2 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

3 + 3 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál őrölt bors

1 mokkáskanál majoránna

fél evőkanál só

1 teáskanál pirospaprika

1 leveskocka

 

1 kg krumpli.

 

A húst 2-3 centis darabokra szeleteljük, a szalonnát apróra felkockázzuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.

A 2 evőkanál olajon a szalonnát megpirítjuk, (jól kisütjük) hozzáadjuk a hagymát, legalább 5 percig együtt dinszteljük. Rátesszük a húst, az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket.

Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, leveskockát és 2 deciliter forró vízzel felengedjük.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés sóval ízesített vízben megfőzzük.

 

Időnként a húst megkeverve, közepes lángon legalább egy és negyed órát pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk (a krumpli főzővize tökéletes, mert keményítőt is tartalmaz.).

A főzés vége előtt 10 perccel tegyünk hozzá még 3 gerezd fokhagymát, így lesz teljes az íz.

Mire a hús megpuhul, a krumpli is elkészül.

Jégsaláta, fejes saláta, uborka illik hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1518181675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása