Kelbimbó főzelék.
Nagyon finom főzelék, sokkal könnyebb, mint a kelkáposzta, ezért érzékenyebb gyomrú felnőtteknek is jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók: 4 személyre
40- 50 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet)
1 húsleveskocka, vagy ételízesítő,
1-2 cm-es gyömbérdarab
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt kömény (segíti az emésztést),
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
Az alaphoz a leveskockával 8 dl vizet felforralunk, belerakjuk a mosott, tisztított, vagy fagyasztott kelbimbót, a meghámozott gyömbérdarabot egészben (ezt a főzés végén eltávolítjuk, bár meg is ehetjük).
A nagyobb kelbimbókat vágjuk félbe, hogy egyszerre készüljön el minden szem.
Fűszerezzük és 30 percig főzzük.
Biztosan tudják, hogy a gyömbér nagyon egészséges, ezt a nagyiknak jegyzem meg.
A megfőtt kelbimbót a főzőtejszínnel összekevert keményítővel együtt, pár perc alatt beforraljuk.
Feltétet bárki kedve szerint választhat hozzá.