Család kedvence kosárka, bryndza túró, sonka, sajt leveles tésztában.
Laktató, finom falatok, nagyon egyszerű elkészítéssel, A család kedvence címet a férjem adta, azt jelenti, nagyon ízlett. Más összetevőkkel is kipróbálhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta,
12 dkg bryndza juhtúró,
2 evőkanál 10 %-os tejszín,
10 dkg tejszines tömlős sajt,
2 vékony szelet gépsonka,
1 szelet főtt tarja,
negyed fej lilahagyma,
2 karika kápia paprika kockázva,
kevés őrölt tarkabors,
1 tojás sárgája.
A leveles tésztát kibontjuk, felengedjük.
A juhtúrót, mivel kemény volt, 2 evőkanál tejszínnel lazítottam, hozzáadtam a tömlős sajtot. A sonkát, tarját, kápia paprikát, lila hagymát felaprítom, pici borsot tekerek rá és jól összedolgozom.
A muffinformákba papirkapszlit teszek, erre kerül a 12 részre felvágott leveles tészta.
Semmi gond, ha a tészta a kitekerés mentén töredezne, mert egy sima felületű vizes pohárral jól elsimithatjuk.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra alsó-felső sütésre.
A formákba kanalazom a tölteléket, eligazítom, a tészta szélét ráhajtom.
A tetejét tojássárgájával megkenem.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.