Csirkekockák paprikával, airfry burgonyával és zellerrel.
Nagyon könnyű ebéd, a zöldségek szuperek, a látvány is pompás. Kevés zsiradékot használunk, így lesz egészséges az étel.
Hozzávalók 3 személyre:
40 dkg csirkemell filé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
fél kápia paprika,
só, bors,
2 evőkanál olaj vagy vaj.
60-70 dkg burgonya tisztán mérve,
negyed zeller kockákra vágva.
A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és a vajon vagy az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a félfőre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a csíkokra szeletelt kápia paprikát.
Lassú tüzön pároljuk puhára.
A burgonyát tisztítás után vágjuk hasábokra, a zellert csikokra vagy szeletekre.
A burgonyát és zellert tegyük a sütő rácsára a 2 polcra, alá tegyünk egy tálcát, legalulra öntsünk 2-2,5 dl hideg vizet. Ezt követően kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
A sütőt állítsuk be az airfry fokozatra 40 percre. Ezt követően az elkészült burgonyákat szedjük ki, ami még nem kész forgassuk át. És süssük készre.
A burgonyát külön is fogyaszthatjuk majonézzel, szuper finom.
A zeller is különlegesen finom lett.