Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Avokádós virslis falatok.

2024. május 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyen elkészíthető, igazán finom reggeli vagy vacsora. Önállóan is pompás, de gazdagíthatjuk még sajttal, főtt tojással.

avokados_virslis_falatok_2024.JPG

Hozzávalók 3 személyre:

2 érett avokádó,

személyenként 1 pár virsli,

2 szem paradicsom,

1 közepes fej salotta vagy lilahagyma,

só, frissen őrölt bors,

bazsalikoom,

1 evőkanál citromlé,

1 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál vaj,

kevés olivaolaj.

 

Az egyik avokádóból krémet készítünk a vaj, citromlé, reszelt fokhagyma, pici só és bors hozzáadásával. Bruscettával vagy piritóssal tálaljuk.

A virslit megfőzzük és szép ferde szeletekre vágjuk.

A paradicsomokat félbevágjuk, majd kb. fél centiméteresre szeleteljük.

A másik avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, citromlével meglocsoljuk és vékony szeletekre vágjuk.

A tálon először a paradicsomszeleteket helyezzük el, bazsalikommal megszórjuk, erre kerül a lilahagyma. Meglocsoljuk az olivaolajjal, majd őrölt borsot teszünk rá.

Az avokádó és virsliszeleteket felváltva lerakjuk.


Gazdagíthatjuk még sajttal, főtt tojáskarikákkal, ezzel még tartalmasabb, de mégis könnyű reggeli vagy vacsora készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5118400221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása