Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésborda bátor nyúl módra

2015. szeptember 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Saját recept, amit korábban készített  ételek és fűszerek harmóniájának felhasználásával, a www.batornyul.blog.hu hűséges látogatóiinak ajánlok és ezúton köszönöm az egy év alatti 33526 letöltést. 

sertesborda_bator_nyul_modra.JPG

Sertésborda selymes mártással, sokfűszeres burgonyával.

Hozzávalók:
80 dkg sertés karajfilé vagy szűzpecsenye
10 dkg liszt

só, bors
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín

2 dl tejföl

10 dkg trappista sajt

1 húsleveskocka

2 evőkanál zsír


A karajt, vagy szűzpecsenyét kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom (réteslisztet használok, ez jobban rátapad a húsra) és 2 evőkanál zsíron vagy olajon mindkét oldalát megpirítom (oldalanként 4-5 perc), a kisült szeleteket egy tányérra kiszedem, a zsiradékhoz hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, 3-4 percig pirítom.

2 dl vizet felforralok a leveskockával és a fokhagymás zsiradékra öntöm. Amikor forr, visszateszem a hússzeleteket és lassú tűzön sütöm tovább fél óráig, kétszer megforgatom a szeleteket, hogy a lisztes réteg ne kapjon le. Ezt követően a szeleteket kiveszem egy lábasba és melegen tartom tálalásig.

A tejfölt, tejszínt, 5 dkg reszelt sajtot összekeverem, és a hús 2 evőkanálnyi szaftjával elkeverem, majd a kellő sűrűség (4-5 perc) után tetejét ízlés szerint megszórhatjuk petrezselyemmel (elhagyható) és tálaláskor még reszelt sajttal.

A sokfűszeres burgonya receptje:

1,2 kg burgonya,

1-1 mokkáskanál lestyán, oregánó, zsálya, bazsalikom, rozmaring.

3 evőkanál olaj, só.

A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tálban a fűszerekkel, az olajjal és a sóval összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percet sütjük, majd a sütőpapírról a tepsire szedjük, hogy mindenütt egyformán puha legyen, így sütjük még fél óráig. A sütőt lezárjuk és a sütőpapírral letakarva hagyjuk tálalásig. Így nem szárad ki és az illatok jól benne maradnak.

Tipp: az étel készítését a krumplival kezdjük, míg az sül, a hús is elkészül.

Köszönet a blog látogatóinak.koszonom.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr107869666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása