Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell gombamártással és szines tésztával.

2023. május 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell gombamártással és színes tésztával bátor nyúl módra.

A sokak szerint száraz csirkemell filét tegyük ízesebbé, színesebbé. Remélem, sokan megkedvelik ezt a nagyon finom ételt.

csiremell_gombamartassal_es_szines_tesztaval.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé

só, frissen őrölt tarka bors (az íze karakteresebb), pirospaprika,

2 evőkanál kacsazsír vagy olaj és 2 dkg vaj a hús sütéséhez.

1 nagyobb fej vöröshagyma,

1 közepes fej lilahagyma,

fél kápia paprika,

1 paradicsom,

1 kis üveg csiperkegomba,(30 dkg, vagy 20 dkg friss)

1 evőkanál szárított, őrölt vargánya gomba,

1 evőkanál keményítő vagy rizsliszt a sűrítéshez,

2 dl tejszín vagy tejföl.

50 dkg fusilli durumtészta 

 

A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom. a felforrósított kacszsírban vagy olaj és vaj keverékében átsütöm. A szeletek egyik oldalát fedő alatt sütöm 5 percig, majd megfordítom, és fedő nélkül sütöm tovább. Tálra szedem.

 

A visszamaradt zsírba rakom a szeletelt hagymákat, sózom, 5 percig párolom, pirospaprikával megszórom, majd 2 deciliter hideg vízzel felöntöm. Így a hagyma gyorsan szétesik.

Amikor felforr, akkor adom hozzá az apróra vágott paprikát, paradicsomot, 10 perc múlva pedig a szeletelt gombát.

Megszórom az őrölt vargányával, ami különösen finom ízt kölcsönöz az ételnek.

Visszarakom a hússzeleteket és készre főzöm.

Végül a rizslisztet, keményítőt, ki mit szeret a sürítéshez, összekeverem a tejszínnel, tejföllel, ez is ízlés szerinti, aztán a hús főzőlevével egyneműsítem és már csak pár percig főzöm együtt kisebb lángon.

Még egy ötlet: Amíg a hús sül, a tészta köret is megfő. Nálunk a durumtészta a kedvenc, ennek a főzőlevéből teszek félre 5-6 merőkanállal, ezzel fogom a húst felengedni, ugyanis ez már tartalmaz keményítőt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3018118234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása