Egyik kedvenc ünnepi ételünk. Könnyebb, mint a rántott szelet.
Hozzávalók:
8-10 szelet rövidkaraj csont nélkül vagy 70 dkg szűzérme
Só, őrölt bors
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 tojás
fél liter olaj a sütéshez
A karajszeletek szélét 2-3 helyen bevagdosom, kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Egyik oldalukat a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával megkenem, folpackot teszek rá és kb. fél órát állni hagyom.A lisztbe belekeverem a pirospaprikát. Az olajat serpenyőben felforrósítom.
A karajszeleteket paprikás lisztbe, felvert tojásba majd ismét paprikás lisztbe mártom és beleteszem a forró olajba. Fedő alatt sütöm 5 percig, majd megfordítom a húst és mérsékelem a tüzet egy kicsit, mert a paprika könnyen megégne. Mindkét oldalt kétszer fordítom meg, hogy szépen süljön. Egy lábasba papirtörölközőt teszek, erre szedem ki a húst, aztán befedem, így meleg marad, míg minden szelet kisül.
Burgonyapüré, sült burgonya, rízs, de párolt zöldség is jó hozzá. Hidegen is kitűnő.