Olvastam egy mogyoródi sistergős receptet, ami nagyon megtetszett, de mivel egy elemét, a gombát kihagytam, ezért lett mogyoródi szelet. Egyébként hazabeszélek, népszerűsítem, mert ott van telkünk több, mint 30 éve.
Mogyoródi szelet (karaj vagy szűzérme)

Hozzávalók:
 80 dkg sertés karajfilé vagy szűzpecsenye
 10 dkg liszt, só, bors, 
 3-4 gerezd fokhagyma
 2 dl tejszín, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
 ½ csomag petrezselyem
 15 dkg trappista sajt 
1 húsleveskocka
A karajt, vagy szűzpecsenyét kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom és 2 evőkanál zsíron vagy olajon mindkét oldalát fehéredésig megpirítom (5-6 perc), a kisült szeleteket egy tányérra kiszedem, a zsiradékhoz hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, 3-4 percig pirítom.
2 dl vizet felforralok a leveskockával és a fokhagymás zsiradékra öntöm.
Amikor forr, visszateszem a hússzeleteket és lassú tűzön sütöm tovább fél óráig, kevergetem, hogy a lisztes réteg ne kapjon le.
A tejfölt, tejszínt, 5 dkg reszelt sajtot összekeverem, és a hús 2 evőkanálnyi szaftjával elkeverem, majd a húsra öntöm. Kellő sűrűség (3-4 perc) után tetejét megszórom petrezselyemmel és tálaláskor még reszelt sajttal.
Sült krumpli, krumplipüré illik hozzá.
 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                