Hozzávalók:
70 dkg csirke vagy pulykamell filé
1 közepes fej vöröshagyma
só, őrölt fehérbors
1 mokkáskanál currypor
2-3 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín 20%-os
1 evőkanál keményítő vagy liszt
½ kg tészta vagy párolt rízs (25 dkg rizsből)
A csirke vagy pulykamell filét csíkokra vágom, sóval, borssal és a curryporral összekeverem és állni hagyom 15 percig. A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és az olajon megdinsztelem.
Ráteszem a húst és fehéredésig pirítom, kevés forró vizet adok hozzá és puhára párolom kb. 30 percig.
A tejszínt elkeverem 1 evőkanál keményítővel vagy liszttel, majd a hús levéből teszek hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozom, úgy öntöm a húsra. Pár perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforralom.
A pulyka mell filéhez színes durum tésztát adtam, ami nagyon egészséges.