Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell filé aranypanírban, Károlyi salátával

2014. november 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon könnyű, finom így a csirkemell, a saláta előre elkészíthető.

csirkemell károlyi salátával.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemell filé

a páchoz: 3 tojás, 2 dl tej, 10 dkg liszt, só, bors, csipet őrölt szerecsendió.

A sütéshez fél liter olaj.

A tojásokat felverem, hozzáadom a tejet, a lisztet, fűszereket és fél órát állni hagyom.

A csirkemell filéket folpack alatt kicsit kiklopfolom, majd sózom, borsozom és kevés réteslisztbe forgatom. A pácba teszem, majd a forró olajba, amit később mérsékelek, többször forgatom a húst, hogy szép piros legyen a színe. Törlőpapírra szedem, hogy az olajat beszívja.

Bármilyen burgonya vagy rízs köret, saláta  illik hozzá, most károlyi salátát készítettem.

Károlyi saláta

Hozzávalók: 

30 dkg burgonya , 15 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 3 kemény tojás, 1 fej saláta (jégsaláta finomabb és nem esik össze), 1 tubus majonéz, 2 dl tejföl, fél citrom leve, só, őrölt bors, ½ csokor petrezselyem (el is maradhat)

Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott zöldpaprikát, a főtt tojásokat. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a salátát leveleire szedjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a már összeaprított keverékhez. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, a borssal, a sóval, és ráöntjük a salátára. Óvatosan összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk, majd finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr156896907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása