Nagyon könnyű, finom így a csirkemell, a saláta előre elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell filé
a páchoz: 3 tojás, 2 dl tej, 10 dkg liszt, só, bors, csipet őrölt szerecsendió.
A sütéshez fél liter olaj.
A tojásokat felverem, hozzáadom a tejet, a lisztet, fűszereket és fél órát állni hagyom.
A csirkemell filéket folpack alatt kicsit kiklopfolom, majd sózom, borsozom és kevés réteslisztbe forgatom. A pácba teszem, majd a forró olajba, amit később mérsékelek, többször forgatom a húst, hogy szép piros legyen a színe. Törlőpapírra szedem, hogy az olajat beszívja.
Bármilyen burgonya vagy rízs köret, saláta illik hozzá, most károlyi salátát készítettem.
Károlyi saláta
Hozzávalók:
30 dkg burgonya , 15 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 3 kemény tojás, 1 fej saláta (jégsaláta finomabb és nem esik össze), 1 tubus majonéz, 2 dl tejföl, fél citrom leve, só, őrölt bors, ½ csokor petrezselyem (el is maradhat)
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott zöldpaprikát, a főtt tojásokat. A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, a salátát leveleire szedjük, és metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a már összeaprított keverékhez. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a citromlével, a borssal, a sóval, és ráöntjük a salátára. Óvatosan összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk, majd finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.