Könnyű és egészséges, ez ugye a hal. Ennek egyik változatát ajánlom.
Halfilé kapros mártással
Hozzávalók: 3 személyre
60 dkg halfilé (afrikai harcsa, alaszkai halfilé,most ezt használtam)
1 teáskanál halak fűszerkeverék
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj
a mártáshoz: 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 teáskanál porcukor, fél csomag kapor.
A halat felszeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott tepsibe tesszük. A zsemlemorzsát, (amibe tehetünk még ízlés szerint fűszert,) ráhintjük és 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a halat 45 percig sütjük, így szép piros kérget kap.
Körete: könnyű tészta, spagetti.
A tejfölt a majonézzel, porcukorral, kaporral összekeverjük és tálalásig hűtőben tartjuk.