Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pulykamell gombóc kinai kellevélbe göngyölve

2015. február 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon könnyű, mert a mártást a zöldség adja, se rántás, se tejföl nincs benne.

kelben_gongyolt_pulykagomboc.JPG

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell darálva

1 fej kinai kel (sokkal könnyebb, mint a kelkáposzta)

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

negyed piros kaliforniai paprika

fél csokor finomra vágott petrezselyem

1 tojás

4 evőkanál zsemlemorzsa

20 dkg burgonya

20 dkg sárgarépa

2 cm-es gyömbérdarab (végül eltávolítom)

5 dkg vaj

só, bors

fél liter alaplé, leveskockából

A kinai kel aljából egy centit levágok és a levelekből 14-16 szeletet forró sós vízben 2-3 percig előpárolok, így könnyebb lesz göngyölni.

Amíg a levelek hűlnek, a burgonyát, sárgarépát megtisztítom, hasábokra darabolom.

A darált húshoz adom az apró kockára vágott hagymát, kaliforniai paprikát, zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a tojást, zsemlemorzsát, sózom, borsozom és alaposan összedolgozom. Ebből az adagból legalább 12 töltelék lesz. (Ha kimarad, azt zsemlemorzsába forgatva kisütöm.)

A tölteléket a kellevelekbe töltöm, felgöngyölöm és hústűvel megtűzöm. (A recept fogpiszkálót ír, de inkább a hústűt ajánlom, mert az könnyebben eltávolítható és még véletlenül se törhet bele a göngyölegbe.)

Egy nagyobb lábasban felolvasztom a vajat, rá a göngyölegeket, a zöldséget, (ha kimaradt a kel levélből, azt is belerakom) a leveskockából készített forró levessel felöntöm és közepes tűzön 1 órán át párolom, a lábast időnként megrázogatom.

A tekercseket kiveszem, a hústűket eltávolítom.

A zöldségeket a levessel átturmixolom, ha szükséges, sózom, borsozom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr777228217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása