Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Saját készítésű tortilla csirkemellel

2015. május 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Saját készítésü tortilla sült csirkével és zöldségekkel

Nem ördöngősség elkészíteni, mégis könnyű, finom ebédet kapunk.

tortilla2.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

A tortillához:

15 dkg finomliszt

15 dkg kukoricaliszt

2 dl víz

4 evőkanál olaj

2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, majd a vízzel és olajjal eldolgozzuk, jól nyújtható tésztát kapunk. Ebből az adagból 8 kis gömböt készítünk, ezt lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd egyenként vékonyan olajozott serpenyőben megsütjük 2-3 perc alatt oldalanként. Tányérra rakjuk, és tálalásig fóliával letakarjuk.

A csirkéhez:

50 dkg csirkemell filé csíkokra vágva, só, bors, sült csirke fűszerkeverék, 2 evőkanál olaj.

Hagyjuk állni fél órát, majd serpenyőben kisütjük, több olaj nem kell hozzá.

A tzatzikihez  1 kigyóuborkát meghámozunk, lereszeljük, megsózzuk és fél órát állni hagyjuk, majd a levét leöntjük. 2 dl natúr joghurtot 2 gerezd reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál őrölt fehér borssal elkeverünk, és az uborkához adjuk. Hűtőbe tesszük.

A hagymasalátához:

2 fej lilahagymát megtisztítunk, felkarikázzuk, enyhén sózzuk, petrezselyemmel és 1 evőkanál olivaolajjal összekeverjük, és szintén hűtőbe tesszük.

Először a salátákat készítsük el, aztán amíg a tortilla sül, a csirke is elkészül.

A kész tortillára először tzatziki salátát rakunk, erre kerül a csirkemell, a hagymasaláta, végül paradicsommal és kaliforniai paprikával tálaljuk.

Nagyon ajánlom mindenkinek, próbálja ki, ha az első tortilla esetleg törik, mérsékeljük a lángot, de önállóan, darabokban a salátával is finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr357465314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása