Saját készítésü tortilla sült csirkével és zöldségekkel
Nem ördöngősség elkészíteni, mégis könnyű, finom ebédet kapunk.
Hozzávalók: 4 személyre
A tortillához:
15 dkg finomliszt
15 dkg kukoricaliszt
2 dl víz
4 evőkanál olaj
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, majd a vízzel és olajjal eldolgozzuk, jól nyújtható tésztát kapunk. Ebből az adagból 8 kis gömböt készítünk, ezt lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd egyenként vékonyan olajozott serpenyőben megsütjük 2-3 perc alatt oldalanként. Tányérra rakjuk, és tálalásig fóliával letakarjuk.
A csirkéhez:
50 dkg csirkemell filé csíkokra vágva, só, bors, sült csirke fűszerkeverék, 2 evőkanál olaj.
Hagyjuk állni fél órát, majd serpenyőben kisütjük, több olaj nem kell hozzá.
A tzatzikihez 1 kigyóuborkát meghámozunk, lereszeljük, megsózzuk és fél órát állni hagyjuk, majd a levét leöntjük. 2 dl natúr joghurtot 2 gerezd reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál őrölt fehér borssal elkeverünk, és az uborkához adjuk. Hűtőbe tesszük.
A hagymasalátához:
2 fej lilahagymát megtisztítunk, felkarikázzuk, enyhén sózzuk, petrezselyemmel és 1 evőkanál olivaolajjal összekeverjük, és szintén hűtőbe tesszük.
Először a salátákat készítsük el, aztán amíg a tortilla sül, a csirke is elkészül.
A kész tortillára először tzatziki salátát rakunk, erre kerül a csirkemell, a hagymasaláta, végül paradicsommal és kaliforniai paprikával tálaljuk.
Nagyon ajánlom mindenkinek, próbálja ki, ha az első tortilla esetleg törik, mérsékeljük a lángot, de önállóan, darabokban a salátával is finom.