Ha könnyű, színes ételre vágyunk, ez mind együtt van. Bármilyen zöldséggel variálható.
Színes sült zöldségek csírkével.
A tavaszi friss zöldségek, színek, a könnyű csírkével, erre mondják, mi szem-szájnak ingere.
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirke vagy 4 egész csirkecomb , vagy csirkemell,
só, bors, majoranna vagy sültcsirke fűszersó, fél teáskanál gyömbérpor
30 dkg burgonya,
2-3 sárgarépa,
1 cukkini (25-30 dkg),
1 kaliforniai paprika piros,
1/2 fehér paprika,
1/2 zöld paprika,
1 fej lilahagyma ,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a mellet szeleteljük, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát és hagymát karikára, a répát csíkokra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk (nem hámozzuk, mert oda a vitamin) és fél centis karikákra vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk.
A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, cukkini, hagyma, paprika), sózzuk, borsozzuk, gyömbérporral megszórjuk, és bőrével felfelé rátesszük a combokat.
A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig. A combokat, melleket megfordítjuk, még fólia alatt sütjük fél órát. Végül a fóliát levéve, a húsdarabokat bőrével felfelé megpirítjuk.
Így valójában a zöldség a csirke gőzében puhul meg. A zöldségekből kimaradó részt megpárolhatjuk, ha vegetáriánus is van a családban, csak mártással kínáljuk.
Egyszerű, gyors, finom ebéd.