Sertéssült sajtos burgonyával, vitaminsalátával.
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg sertéscomb szeletelve,
3 evőkanál zsír,
só, bors,
5 gerezd fokhagyma
80 dkg krumpli
5 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
A salátához:
1 kigyóuborka,
3 paradicsom,
fél paprika,
lilahagyma (1 közepes fej, vagy újból 2 szál, most ezt tettem bele)
1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál bors,
fél frissen facsart citrom leve ,
1 evőkanál olívaolaj a tálalás előtt adjuk hozzá.
A sertéscomb-szeleteket finoman kiveregetjük, megszórjuk mindkét oldalukat sóval, egyik oldalukat borssal, majd a forró zsírban adagonként elősütjük. Az utolsó adagnál tesszük rá a tisztított, szeletelt fokhagymát.
Az összes húst visszarakjuk a lábasba és a hús kisült levével és 1 dl forró vízzel felengedjük. Közepes lángon 45 percig pároljuk-sütjük. Ha a leve kezd elforrni, kis meleg vízzel pótoljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, és kivajazott tepsibe lerakjuk, hogy egymást félig fedjék. Reszelt sajttal megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt meggpirítjuk.
A salátához valókat tisztítás és aprítás után sózzuk, borsozzuk, hűtőbe tesszük 1-2 órára.