Húsos tekercs.
Kiváló vendégváró, vagy leves mellé főételként adhatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés),
1 teáskanál só,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma
bors, majoranna, kakukkfű,
fél teáskanál paprika,
2 evőkanál olaj vagy zsír,
1 csomag leveles tészta,
1 felvert tojás a kenéshez.
A darált húst (nálunk a szárnyas a nyerő) fűszerezzük és az olajon vagy zsíron (tetszés szerint) 15 percig sütjük, többször átkeverjük. Aki szereti, egy evőkanál ketchuppel is ízesítheti.
A leveles tésztát kinyújtjuk fél centiméter vastagra, majd rákenjük a kihűlt húst.
Feltekerjük, éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire rakunk.
Tetejét felvert tojással megkenjük.
Ne tegyük túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben még nő a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Melegen és hidegen is kiváló.