Gesztenyés kisgömböc meggysapkával.
Valami egyszerű, mégis finom édességet akartam készíteni. Kitaláltam az otthon lévő hozzávalókból a receptet, és fél óra múlva már a hűtőben pihentek a kisgömböcök.
Hozzávalók:
15 dkg darált keksz,
15 dkg gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
10 dkg margarin,
1 csomag vaniliás cukor,
fél mokkáskanál rumaroma,
24 szem meggybefőtt,
1 dl meggylé.
24 kis piskótatallér
24 kis muffinforma.
A margarint meglangyosítjuk, a további hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk, a közepét ujjunkkal benyomjuk.
A kis muffinformákba teszünk 1-1 piskótatallért, 1 mokkáskanál meggylével megöntözzük, teszünk rá egy kis golyócskát, közepébe ültetjük a meggyszemeket.
Egy óra múlva fogyasztható is ez a finomság.