Lazacos csirketekercs.
Az ötletet fiam hozta a Nosztalgia étteremből, mivel ízlett, nem voltam rest a séfet megkérdezni, ő hogyan készíti. Eddig még ezt a receptet nem láttam.
Hozzávalók 4-5 személyre:
1 egész csirkemell (90 dkg)
10 dkg füstölt vadlazacfilé (nagyobb áruházakban, Spar, kapható)
só,
A panírozáshoz: liszt, 2 felvert tojás, zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.
A csirkemell filéket kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. A lazacfilét ráterítjük és hústűvel összefogjuk.
A szokásos módon (liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Párszor forgassuk át, hogy mindenütt szép legyen. Papírtörlőre szedjük.
A szeleteléssel várjunk legalább 10 percet.
Különleges ízű, finom ebéd. Érdemes elkészíteni, ha kedveskedni akarunk szeretteinknek.