Csirkés rizstorta.
A csirkemell sokszínű felhasználására ez is az egyik lehetőség, remek egytálétel.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell apróra vágva,
4 adag párolt rízs,
10 dkg friss spenótlevél,
fél piros húsú paprika,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoránna,
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt a tetejére
olaj,
sütőpapir a formához.
Az apró kockára vágott csirkemellet fűszerezzük, majd 2 evőkanál olajon megpirítjuk.
A spenótleveleket megmossuk, összevágjuk és 2 evőkanál olajon 3-4 perc alatt átforgatjuk a ráreszelt fokhagymával, paprikával együtt.
A rizst megfőzzük, vagy pároljuk, ki hogy szokta.
Most jázmín rizst pároltam, de felhasználhatjuk a köretből megmaradt rizst is.
A csirkemellet (sütésből maradt szaftjával együtt), a rizst és a spenótot összekeverjük 1 felvert tojással.
A keveréket kerek, (28 cm átmérőjü) sütőformába vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Könnyű, finom egytálételt kapunk, annak is ízleni fog, aki a spenótot egyéb formában nem annyira szereti. Gyerekeknek is nagyon ajánlom.