Bátor nyúl konyhája

Csirkés rizstorta

2016. szeptember 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkés rizstorta.

A csirkemell sokszínű felhasználására ez is az egyik lehetőség, remek egytálétel.

csirkes_rizstorta.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemell apróra vágva,

4 adag párolt rízs,

10 dkg friss spenótlevél,

fél piros  húsú paprika,

2 gerezd fokhagyma,

só, bors, majoránna,

1 tojás,

5 dkg reszelt sajt a tetejére

olaj,

sütőpapir a formához.

 

Az apró kockára vágott csirkemellet fűszerezzük, majd 2 evőkanál olajon megpirítjuk.

A spenótleveleket megmossuk, összevágjuk és 2 evőkanál olajon 3-4 perc alatt átforgatjuk a ráreszelt fokhagymával, paprikával együtt.

A rizst megfőzzük, vagy pároljuk, ki hogy szokta.

Most jázmín rizst pároltam, de felhasználhatjuk a köretből megmaradt rizst is.

A csirkemellet (sütésből maradt szaftjával együtt), a rizst és a spenótot összekeverjük 1 felvert tojással.

A keveréket kerek, (28 cm átmérőjü)  sütőformába vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Könnyű, finom egytálételt kapunk, annak is ízleni fog, aki a spenótot egyéb formában nem annyira szereti. Gyerekeknek is nagyon ajánlom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1211736421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.