Bátor nyúl konyhája

Csirkemell új köntösben kócos burgonyával.

2016. november 17. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell újszerű köntösben kócos burgonyával.

A csirkemell nagyon egészséges, ezzel a köntössel pedig fenséges. Itt az ideje, hogy a bundán is változtassunk. Nővéremtől kaptam ezt a szezámmagos zabkorpát, amivel különleges finom lett ez a hús. Mindenkinek ajánlom, aki új ízt szeretne, vagy akinek nehéz a zsemlemorzsa bármilyen okból.

csirkemell_uj_kontosben.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirke mellfilé (8 szelet),

só, bors,

5 evőkanál liszt,

2 tojás,

5 evőkanál szezámmagos zabkorpa vagy zabpehely,

3 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

 

A csirkemell filét felszeleteljük, és a fűszerekkel megszórjuk.

Lisztbe, tojásba, majd a szezámmagos korpába forgatjuk és mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.

(Tipp: Ha kevés a 2 tojás, pótoljuk kevés tejjel.)

Először fedő alatt sütjük a szeleteket, majd anélkül sütjük tovább, figyelve, és ha kell még egyszer megfordítva a húst.

Papírtörlőre szedjük, jénai tálba, mert így marad meleg a hús az egész adag kisütéséig.

Köretként most (kócos) szalmaburgonyát készítettem, de párolt zöldséget, rizst vagy krumplipürét is kínálhatunk.

Ugyanebbe a panirba bármilyen zöldséget, cukkinit, padlizsánt is tehetünk, kipróbáltam, cukkinivel nagyon finom volt..

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6511969763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.